Si ten šťastlivec, čo za jeden výjazd dostane 5 defektov, alebo za posledné roky sa vyhýbaš každému tŕňu na ceste a jazdíš s obavou, kedy budeš musieť rozoberať bicykel niekde v teréne? 

Osvedčenou technológiou proti defektom je bezdušové prevedenie plášťov.

Časť bicyklov býva pripravená na bezdušové riešenie. Od výroby majú utesnený ráfik a obuté plášte s označením Tubless Ready(TLR), ale stále majú vloženú klasickú dušu. Konverzia v tomto prípade je oveľa jednoduchšia. V prípade, ak sú na bicykli obuté čisto dušové plášte, tak si môžeš spraviť radosť novými plášťami, kde si môžeš hneď vybrať šírku a dezén presne sadnúcich do tvojho terénu kde jazdíš.



V jednoduchosti prerábka na bezdušový systém znamená vyhodenie duše , vloženie bezdušového ventilu a utesnenie ráfiku tesniacou páskou.


Do plášťa sa naleje tesniaci tmel, ktorý sám zacelí väčšinu defektov.

Celé sa to deje za jazdy, takže o defekte nemusíš ani vedieť.

Môže nastať situácia, kde nedokáže tmel zalepiť veľkú dieru v plášti. Pre tento prípad budeš mať zo sebou sadu na jej opravu. Sada sa väčšinou skladá z tŕňa/aplikátora a lepiacich knotov. Oprava je jednoduchá, bez nutnosti demontáže kolesa a plášťu. V podstate sa knot vrazí do diery, prifúknete uniknutý tlak z kolesa či už klasickou pumpou alebo pomocou bombičkovej pumpičky a pokračujete v jazde za zážitkom.

Pre teba budú defekty prepichnutím už minulosťou a rozseknutie duše o kameň poznať nebudeš.

Celu prerábku na tento systém vieme spraviť bez problémov u nás v servise. 

Vyplň 

a objednaj sa na servis.

Späť na všetky články